Hoofdpijnmassage

Een veel voorkomende pijnklacht is hoofdpijn. Hoofdpijn kan zo erg zijn dat je in je dagelijkse leven belemmerd wordt. Er kunnen diverse oorzaken zijn van hoofdpijn. Denk hierbij aan, overbelasting van spieren, een verkeerde lichaamshouding, vermoeidheid, stress of andere spanningen.
Door gerichte massage kunnen de klachten sterk verminderen of zelfs verdwijnen.

Ontspanningsmassage

Onderga een ontspanningsmassage en kom los van de dagelijkse stress in lichaam en geest en voel dat je lichaam zich ontspant. Bij een ontspanningsmassage wordt het lichaam beter doorbloed, de spieren en pezen voelen soepeler, de ademhaling wordt dieper en is er verbetering van de stofwisseling.
Een ontspanningsmassage kan onder andere helpen bij, spanningshoofdpijn, stress-gerelateerde klachten, concentratieproblemen, stijve nek en rug, slaapproblemen, chronische vermoeidheid.

Manuele wervelcorrectie

“Ik heb last van beenlengte verschil en daardoor last van ….”
Dit is een veel gehoorde opmerking en vaak wordt dit probleem opgelost met een zooltje in de schoen van het korte been.
In veel gevallen is echter een bekkenscheefstand de oorzaak van het beenlengte verschil ook kunnen de wervels in de wervelkolom verschuiven. Deze vorm van therapie, waarbij ook een actieve rol van de patiënt nodig is, richt zich er dan ook op om de bekkenscheefstand te corrigeren en zo de overige problemen op te lossen.

Sportmassage

Dit is een massage die een preventieve, maar ook herstellende functie heeft.
Sportmassage kan verschillende doelen hebben. Sommige massages zijn bedoeld om prestaties te verbeteren, bijvoorbeeld voor een wedstrijd als onderdeel van de warming-up. Andere massages moeten juist herstel bevorderen. Dat kan tijdens een wedstrijd of training zijn, maar ook erna
(als onderdeel van een cooling down). Ook bij herstel van blessure hoort soms massage.
Sportmassage helpt de spieren los te maken, prestaties te verbeteren en voorkomt blessures.

Stoelmassage

Er kan op 2 manieren stoelmassage gegeven worden. Preventief, ter voorkoming van klachten, of curatief ter genezing van klachten. Beide massages vinden plaats in een speciaal hiervoor ontworpen ergonomische stoel. en zijn ter bevordering van de lichamelijke conditie en voorkoming of genezing van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress.

Bij preventieve stoelmassage mag je de kleren aanhouden en worden de rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen gemasseerd. Het is een fijne, laagdrempelige manier om kennis te maken met (drukpunt) massage.
Bij curatieve stoelmassage wordt massage olie gebruikt en worden ook de rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen gemasseerd.

Tennisarm therapie

Een tennisarm is een ontsteking aan de buitenkant van de ellenboog, aan de aanhechtingen van de pees aan het bot. De klachten geven vaak uitstraling naar de onderarm, pols en hand.
De oorzaak van de klachten komen in veel gevallen uit de bovenarm, nek en/of schouders. Uiteraard moeten deze plekken dan eveneens worden behandeld.
Want wanneer alleen maar de ellenboog plek behandelt wordt, is kans op herhaling aanwezig.

Triggerpointmassage

Triggerpoints worden ook wel spierknopen genoemd.
Kenmerkend voor triggerpoints is, dat zij een uitstralende pijn hebben naar een andere plek dan waar de knoop zich bevindt.
Door manuele druktechnieken wordt de triggerpoint verplaatst naar een andere plek in de spiervezel en komt deze in een beter doorbloed gedeelte waardoor het triggerpoint zal oplossen. Met aansluitend een massage zal de doorbloeding van spieren verbeteren waardoor afvalstoffen beter en sneller afgevoerd worden.